آصف بن برخیا که بود و چه ارتباطی با حضرت سلیمان(ع) داشت؟
پرسش
آصف بن برخیا کیست؟
پاسخ اجمالی

بنابر آنچه در روایات و منابع تفسیری آمده است؛ آصف بن برخیا وزیر حضرت سلیمان(ع) و خواهر زاده او بود.[1]وی وصی حضرت سلیمان(ع) بوده که بعد از خود، حضرت زکریا را وصیّ خویش نمود.[2] آصف به فرمان حضرت سلیمان، با استفاده از نیروى معنوى خود که بر اساس برخی نقل­ ها برگرفته از دانش او نسبت به اسم اعظم بود، تخت ملکه سبا (بلقیس) را کمتر از یک چشم بهم زدن از فرسنگ ها فاصله در نزد حضرت سلیمان(ع) حاضر نمود.[3]

[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 14، ص 123، مؤسسة الوفاء، بیروت، 1404ق.

[2]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 123، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1413ق.

[3]. برای آگاهی بیشتر  به منابع تفسیری در ذیل آیه 40 سورۀ نمل مراجعه نمایید.