آیا از دیدگاه اسلام و دیگر ادیان، داود(ع) و فرزندش سلیمان(ع) علاوه بر پادشاهی، پیامبری از جانب خدا نیز بوده‌اند؟
پرسش
خاورشناسان؛ حضرت داود(ع) و سلیمان(ع) را پادشاه دانسته‌اند نه نبی. چه استدلال قرآنی و عقلی و... را می‌توان برای رد آنها آورد؟
پاسخ اجمالی
بنا بر صریح آیات قرآن؛ حضرت داود(ع) و فرزندشان حضرت سلیمان(ع) از جمله پیامبران بزرگ الهی بوده‌اند که کتاب مقدس داود نبی(ع) به نام «زبور» سه بار در قرآن تکرار شده است:
«ما به تو وحى کردیم، همان‌گونه که به نوح و پیامبران پس از او وحى کردیم؛ و به ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، یعقوب، نوادگان [داراى مقام نبوتشان‏]، عیسى، ایوب، یونس، هارون و سلیمان نیز وحى نمودیم؛ و به داود، زبور دادیم».[2] تا بر سرزمین یهودا حکمرانی کند».[4]
گرچه در برخی از فرازهای عهد قدیم نیز می‌توان برداشت کرد که آنان با خداوند ارتباط داشته و با او گفتگو می‌کردند.[1]. نساء، 163.
[3]. سموئیل اول، 2:4.
[5]. سموئیل اول، 2: 1 - 2.