ایستادن در صف اول نماز جماعت چه ثواب‌هایی دارد؟
پرسش
ایستادن در صف اول نماز جماعت چه ثواب‌هایی دارد؟
پاسخ اجمالی

از جمله واجباتی که در اسلام بر مسلمانان وجود دارد، نماز است. و برای آن احکام مستحب و مکروه نیز قرار داده شده است. نماز جماعت بر نماز فرادا اولویت داشته و روایاتی بر اولویت داشتن نماز جماعت وجود دارد.[1] در نماز جماعت نیز مستحباتی وجود دارد؛ از جمله آنچه در نماز جماعت بر آن تأکید شده، ایستادن در صف اول است. تعدادی از روایات دلالت کننده بر فضیلت ایستادن در صف اول جماعت از این قرارند:

پیامبر اکرم(ص): «سه چیز است که اگر امّت من منافع و ثواب آن‌را می‌دانستند، براى دست یافتن به آن، به سوى هم تیر اندازى می‌کردند [کنایه از این‌که با هم نزاع می‌کردند]: اذان گفتن، زود رفتن به نماز جمعه، و قرار گرفتن در صف اول نماز جماعت».[2]

ثواب ایستادن در صف اول نماز جماعت به اندازه‌ای است که در زمان اقتدا به امام جماعت اهل سنت و ایستادن در صف اول نماز آنها نیز ثواب‌های بسیار ذکر شده است:

امام صادق(ع): «کسی که در صف اول جماعت اهل سنت، نماز بگزارد ‌مانند کسی است که پشت سر پیامبر(ص) نماز خوانده است».[3]

[2]. محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 6، ص 460، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1408ق.

[3]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 380، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.