آیا شخصی که در تصادف مصدوم شده و چند میلیون تومان دیه گرفته است، می‌تواند جهت مخارج درمان، طلب خسارت کند؟
پرسش
آیا شخصی که به علت حادثه تصادف رانندگی مصدوم شده و با حکم قطعی و نهایی دادگاه بیش از سی میلیون تومان دیه گرفته است می‌تواند جهت مخارج دارو و درمان، طرح دعوا کرده و از این بابت مطالبه خسارت کند؟
پاسخ اجمالی

در این مورد، سه نظر فقهی وجود دارد:
الف . هزینه درمان متعارف مازاد بر دیه شرعی نیز قابل مطالبه است.
ب . بیش از دیه شرعی قابل مطالبه نیست.
ج . دیه و خسارت وارده ارتباطی با هم نداشته و هر کدام جداگانه قابل مطالبه است.
به هر حال، قوانین و مقررات در این زمینه باید رعایت شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
ملاک در این‌گونه امور قوانین و مقررات مربوطه مى‌‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه هزینه درمان متعارف مازاد بر دیه شرعی باشد می‌تواند مطالبه کند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بیش از دیه شرعی نمی‌توانید بگیرید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال علاوه بر دیه باید خسارات وارده ناشی از تصادم نیز جبران شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.