کد سایت fa46627 کد بایگانی 57324 نمایه خسارت سارق و عدم ضمان مالک
طبقه بندی موضوعی ضمان
اصطلاحات سرقت ، دزدی
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا اگر مالک با استفاده از برق برای جلوگیری از سرقت، موجب برق گرفتگی سارق و احیاناً فوت او شود، ضامن است؟
پرسش
فرض کنید دزدی به خانه‌ها بزند و صاحب‌خانه به خانه خود برق وصل کرده باشد و موجب برق گرفتگی دزد بشود، آیا صاحب‌خانه ضامن است؟
پاسخ اجمالی
هر کسی حق دارد در ملک خود هر تصرف مشروعی از جمله اتصال آن به برق، انجام دهد. بنابراین دربارۀ دزدی که بدون رضایت صاحب‌خانه به خانه او  وارد شده است، صاحب‌خانه ضامن خسارت‌های وارد بر وی نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مرقوم ضامن نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال ضامن نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال ضمانی بر عهده صاحب ملک نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
هر کسی حق دارد در ملک خود هر تصرف مشروعی از جمله اتصال آن به برق، انجام دهد. بنابراین دربارۀ دزدی که بدون رضایت صاحب‌خانه به خانه او  وارد شده است، صاحب‌خانه ضامن خسارت‌های وارد بر وی نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.