حکم خوردن جلبک دریایی چیست؟
پرسش
حکم خوردن جلبک دریایی چیست؟
پاسخ اجمالی
دلیلی بر حرمت گیاهان دریایی نداریم مگر آنکه برخی از آنها را از خبائث بدانیم، یعنی خوراکی­هایی که بیشتر انسانها از آن متنفرند. بر این اساس، جلبک، به عنوان یک گیاه، پاک و حلال است، اما برخی از فقها[1] آن را جزو خبائث شمرده و خوردن آن را جائز نمی‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
گیاهان دریایى فى نفسه پاک و حلال هستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر منظور از جلبک، آن گیاه معروف است اگر ضرر نداشته باشد اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حرام است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه جزء خبائث باشد خوردن آن جائز نیست.

[1]. آیت الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.