نگهداری از حیواناتی مانند انواع ماهی‌ها و پرندگان چه حکمی‌ دارد؟
پرسش
نگهداری از حیواناتی مانند انواع ماهی‌ها و پرندگان چه حکمی‌ دارد؟
پاسخ اجمالی
نگهدارى حیوانات مانعى ندارد. ولى سزاوار است افراد با ایمان هدفى از آن داشته باشند؛ هر چند استفاده از زیبایى و صداى خوش آنها باشد؛ ضمن اینکه نباید این امر به اسراف کارى منتهى شود.[1]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فى نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نگهدارى حیوانات مانعى ندارد. ولى سزاوار است افراد با ایمان هدفى از آن داشته باشند، هر چند استفاده از زیبایى و صداى خوش آنها باشد، در ضمن باید این امر به اسراف کارى منتهى نشود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
فی حد نفسه مانعی ندارد.

[1]. مکارم شیرازى، ناصر ، استفتاءات جدید، ج‌3، ص 635، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب علیه السلام، قم، دوم، 1427 ه‍ ق.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.