آیا خرید و فروش اینترنتی آب میوه تاهیتی جایز است؟
پرسش
آیا خرید و فروش اینترنتی آب نونی تاهیتی که برای سلامتی جسم نوشیده می شود حلال است یا حرام؟ (آب نونی تاهیتی آب میوه ای است که از جزیره ی تاهیتی گرفته می شود).
پاسخ اجمالی

اگر منظور حکم خرید و فروش از نقطه نظر حلال یا حرام بودن این نوع آب میوه باشد، پاسخ مراجع عظام تقلید چنین است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

فى نفسه اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

چنانچه دارای مواد محرمه نباشد مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

اگر آب میوه باشد و منشأ سکر و مستی نیز نشود مانعی ندارد.

اما اگر مقصود نوع خرید و فروشی است که در قالب شرکت های هرمی انجام می شود ، به این صورت که اگر این نوع معامله از انواع نتورک مارکتینگ (Network Marketing) بوده و همانند شرکت های هرمی به صورت باینری (Binary) اقدام به عضوگیری نمایند و از این طریق ضمن معرفی افراد جدید به شرکت نسبت به خرید آب میوه مذکور، شرکت در قبال آن سودی به فرد معرف که در رأس این شاخه هرمی قرار دارد می دهد در این صورت همانند دیگر شرکت های هرمی همچون گلدکوئست، گلدماین و ... بوده و احکام خاص خود را مبنی بر حرمت شرکت در چنین معاملاتی بر آن صدق می کند.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: شرکت در فعالیت های گلدکوئیستی، سؤال شماره 3295 (سایت: 3574).