کد سایت fa72275 کد بایگانی 88373 نمایه استفاده از مالی که در شرط بندی برنده می‌شویم
طبقه بندی موضوعی گوناگون
خلاصه پرسش
در یک شرط‌بندی حرام، اگر فرد برنده، با استفاده از مبلغی که دریافت کرده به دیگران شیرینی تعارف کند، آیا خوردنش حرام است؟
پرسش
سلام؛ من از شیرینی که در نتیجه یک بازی شرط‌بندی توسط فرد دیگر انجام شده و به من تعارف نیز کردند، خورده‌ام و خودم نیز از شرطی بودن آن مطلع بودم. آیا مرتکب حرام شدم؟ آیا با حلالیت طلبیدن مشکل حل می‌شود؟ تکلیفم چیست؟
پاسخ اجمالی
شرط‌بندی در بازی‌ها جایز نیست و کسی که اقدام به آن کند، گناه کرده و دیگران نیز نباید رفتاری داشته باشند که به نوعی تأیید کننده رفتار حرام قماربازان باشد و همگان باید توبه کنند. اما با این وجود، اگر کسی که شرط را باخته و مالی را بابت آن داده، راضی به استفاده دیگران از مالش باشد، می‌توان از آن مال استفاده کرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر با رضایت مالک بوده است بر شما چیزى نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
توبه کنید و از کسی که پول از او گرفته شده حلالیت طلب کنید و الا ضامن هستید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
کار خلافی انجام داده‌اید، انشاء الله توبه می‌کنید و با حلالیت طلبیدن مشکل حل می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه صاحب اول آن ( مال باخته) راضی باشد، مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.