آیا رواج همجنس‌گرایی در میان حیوانات نشانگر آن نیست که این موضوع حتی در انسان‌ها نیز امر طبیعی بوده و نباید با آن مبارزه کرد؟!
پرسش
می‌دانید یکی از دلایلی که جهان غرب و دادگاه‌های آن پس از سال‌ها رأی به نفع همجنس بازان داد چه بود؟ چرا علمای شیعه و اسلام در این زمینه روشنگری نمی‌کنند؟ دلیل این بود که این کار در طبیعت و در بین حیوانات امری طبیعی می‌باشد؛ چون خدا میل به جنس دیگر را در دل انسان گذاشته است بعضی دارند و دیگری نه - چرا در حیوانات طبیعی است و در انسان نه - مگر خدای آنها فرق می‌کند؟!
پاسخ اجمالی
پاسخ به این ادعا، در قالب چند نکته ارائه میگردد:
1. بیگمان از نظر اسلام - همچنین دیگر ادیان الهی - همجنسبازی عملی بسیار پست و شنیع و از جمله گناهان کبیره است که ضررهای جسمی و روانی برای آن بیان شده است.[1]
در دین یهود و در آیه لاویان میخوانیم: اگر مردی با یک مرد دیگر بخوابد، همانگونه که با زنان میخوابد، هر دو آنها مرتکب عمل شنیعی شدهاند و باید کشته شوند. مرگ آنها بر آنها نوشته شده است.
متون مقدس مسیحیت نیز بارها این رفتار را تقبیح کرده و از اینرو کلیسای کاتولیک و ارتدکس نیز هنوز با به رسمیت شناختن چنین موضوعی مخالفاند.
2. شواهدی که برای وجود گسترده تمایلات جنسی نسبت به همجنس در میان حیوانات ارائه شده، تنها یک ادعا است و بسیاری از آنها نیز در واقع تنها نوعی ابراز محبت بوده و همجنسگرایی به شمار نمیآید و حتی با فرض پذیرش آن، درصد شایع بودنش در میان حیوانات به اندازهای اندک است که میتوان آنرا نزدیک به صفر مطلق دانست.
3. گیریم که چنین رفتاری در حیوانات وجود داشته باشد، آیا انسان که موجودی برتر و دارای عقل و خرد است،[2] باید مشابه همان رفتار را انجام دهد؟!
آفریدگار متعال انتظار ندارد که چنین موجود برگزیدهای مانند حیوانات رفتار کند؛ لذا فرموده است:
«إِنَّ اللَّهَ یُدْخِلُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ وَ الَّذینَ کفَرُوا یَتَمَتَّعُونَ وَ یَأْکلُونَ کما تَأْکلُ الْأَنْعامُ وَ النَّارُ مَثْوىً لَهُمْ ‏»؛[3]
خدا کسانى را که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده‏اند، در باغهایى که از زیرِ [درختانِ‏] آنها نهرها روان است درمیآورد، و [حال آنکه‏] کسانى که کافر شده‏اند، خوردنشان و بهره‌‌‌گرفتنشان از دنیا مانند حیوانات است و به همین دلیل آتش در انتظارشان خواهد بود.
به عبارت دیگر، برای ممنوعیت همجنسبازی در اسلام، این دلیل آورده نشده که چون هیچ حیوانی این کار را انجام نداده پس شما نیز انجام ندهید!، بلکه – با فرض همجنسگرایی برخی حیوانات - ممکن است از انسان دارای عقل و شعور پرسیده شود که شما چرا این عمل حیوانی را انجام داده‌‌اید؟!
آیا میتوان استدلال کرد که:
چون برخی حیوانات از فضولات انسانی تغذیه میکنند، پس نباید خوردن آن ایرادی داشته باشد؟!
چون برخی حیوانات تنها به صورت انگل ادامه زندگی میدهند، زندگی انگلوار نیز برای انسانها قابل پذیرش است؟!
چون برخی حیوانات، همنوع خود و حتی فرزندان خود را میخورند، پس آدمخواری در میان انسانها نباید رفتار چندان ناپسندی باشد؟!
و ...
4. سؤال این است که چرا این چنین عملی به شدت مورد نهی قرار گرفته است؟ امام رضا(ع) میفرماید: «یکی از حکمت‌‌های تحریم روى آوردن مردان به مردان و زنان به زنان، ساختار وجودى زن و سرشت وجودى مرد است [که هر یک براى جنس مخالف آفریده شده است] و دیگر اینکه روى آوردن مردان به مردان و زنان به زنان، سبب از بین رفتن نسل [بشر] و برهم خوردن نظم و تدبیر [جامعه] و نابودى دنیا میشود».[4]