آیا آیه 33 سوره مریم که به مرگ عیسای مسیح(ع) اشاره کرده، نظر مسیحیان در این زمینه را تأیید نمی‌کند؟!
پرسش
با توجه به آیه 33 سوره مریم بر لحظه مردن حضرت عیسی(ع) سلام داده شده است. آیا این آیه مشابه عقیده مسیحیان بر مرگ و سپس زنده شدن آن‌حضرت(ع) نیست؟
پاسخ اجمالی
این آیه که به مرگ حضرت عیسی(ع) [1] اشاره کرده و درود خدا بر او هنگام مرگ و معاد را خواستار میشود، تنها نشانگر مرگ و معادی است که در آینده برای آنحضرت(ع) رخ خواهد داد.[2] حضرت عیسی(ع) این سخن را در گهواره بر زبان آورده و تولد خویش را با صیغه ماضی و مرگ و معادشان را با صیغه مضارع بیان فرمودند؛ بر این اساس، هیچ دلالتی در این آیه وجود ندارد که ایشان به شهادت رسیده و یا با مرگی طبیعی رحلت کرده باشند:
«وَ السَّلامُ عَلَیَّ یَوْمَ وُلِدْتُ‏ وَ یَوْمَ أَمُوتُ وَ یَوْمَ أُبْعَثُ حَیًّا»؛[3] سلام بر من روزى که متولد شدم و روزى که خواهم مرد و روزى که زنده مبعوث خواهم گردید.[4]
علاوه بر آن، آیه 157 سوره نساء به صراحت، عقیده مسیحیان در زمینه شهادت عیسای مسیح(ع) را رد میکند.
البته مسلم است که همه انسانها – از جمله عیسی(ع) – روزی خواهند مرد.

[2]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 13، ص 54، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، 1374ش.
[3]. مریم، 33.