لمس موی سر مرد نامحرم بدون لذت چه حکمی دارد؟
پرسش
لمس موی مرد نامحرم توسط زن که به قصد لذت نباشد و برخوردی با سر نامحرم نداشته باشد، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
لمس موی مرد نامحرم توسط زن نامحرم جایز نیست؛ مگر در موارد اضطراری مثل درمان.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
لمس موی مرد نامحرم جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر خوف وقوع در حرام باشد جایز نیست. در غیر اینصورت نیز بنابر احتیاط ترک شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
لمس موی مرد نامحرم با قصد لذت باشد یا بدون قصد لذت، همراه با برخورد به سر او باشد یا بدون آن، حرام است؛ مگر آن که غرض عقلائی مشروعی مانند درمان مطرح باشد که در این صورت بدون قصد لذت اشکال ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.