کیفر دست دادن، تماس با نامحرم و نداشتن حجاب چیست؟
پرسش
لطفاً توضیح بفرمایید که چه عقاب و کیفری برای این موارد وجود دارد؟1. دست دادن با نامحرمان، 2. تماس فیزیکی با نامحرمان، 3. نداشتن حجاب
پاسخ اجمالی

در متون دینی ما، برای گناهانی که در پرسش مطرح شده، مجازات و کیفر های اخروی بیان شده است که در این مختصر به چند روایت از باب نمونه بسنده می کنیم:

الف. دست دادن با نامحرم: پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمودند:

1. «کسى که با زن نامحرمى دست دهد، در روز قیامت در حالى که به زنجیر کشیده شده است محشور مى‏شود و سپس فرمان مى‏رسد که او را راهى دوزخ سازند». [1]

2. «هر کس با زنى که به او مَحرَم نیست، دست بدهد، بدون تردید به غضب و خشم خداوند - عزّ و جلّ- رو کرده و آن را براى خود خواسته است». [2]

ب. تماس فیزیکی با نامحرم: تماس فیزیکی با نامحرم مصادیق مختلفی دارد؛ مانند: دست دادن - که در بالا روایت آن ذکر شد-، لمس، «زنا» و ... . نمونه ای از روایات در این مورد عبارت اند از:

1. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «هر که زن نامحرمی را در آغوش بگیرد، او را با شیطان به زنجیرى آتشین مى ‏بندند و هر دو را در آتش مى ‏افکنند». [3]

2. امام رضا (ع) فرمود: پیامبر اکرم (ص) در شب معراج گروهی از زنانی را دیدند که به عذاب دچار شده بودند. [4] در آن شب، زنی را دیدند که صورت و بدنش را با قیچی جدا می کردند، و او کسی بود که خود را بر مردان [نامحرم] عرضه می کرد . [5]

ج. نداشتن حجاب: در همان روایت بالا آمده است که پیامبر اکرم (ص) در شب معراج، زنی را دیدند که به موهایش آویزان شده بود، و مغز سرش می جوشید و آن زنی بود که موهایش را از مردان نامحرم نمی پوشانید . [6]

برای آگاهی بیشتر از مسائل ذکر شده نمایه های زیر را مطالعه نمایید:

«حجاب در اسلام»، سؤال 431 (سایت: 459) .

«فلسفه حجاب زنان»، سؤال 825 (سایت: 884) .

«دست دادن مرد و زن نامحرم »، سؤال 527 (سایت: 574) .

«نگاه های حرام و آلوده به گناه»، سؤال 1396 (سایت: 1420) .

«لمس و در آغوش گرفتن نامحرم»، سؤال   6074 (سایت: 6257) .

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . «وَ مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً حَرَاماً جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَغْلُولًا ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَى النَّار»، (شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 283، انتشارات شریف رضی، 1364ش).

[2] . «مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ عَلَیْهِ فَقَدْ بٰاءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللّٰهِ عَزَّ وَ جَلَّ»، (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 14، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1413ق).

[3] . «من التزم امرأة حراما قرن فی سلسلة من النّار مع الشّیطان فیقذفان فی النّار»، ( عاملی، حرّ، وسائل الشیعة، ج 20، ص 196، مؤسسه آل البیت (ع)، قم، 1409ق).

[4] . شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا (ع)، ج 2، ص 10 و 11، انتشارات جهان، 1378 ق.

[5] . همان.

[6] . همان.