اگر مسئولی زیر دستش را وادار به دروغ کند تکلیف وی چیست؟
پرسش
می‌خواستم بپرسم اگر مثلا صاحب‌کار بگوید: (اگر کسی پرسید، بگو من نیستم و یا یک جنس بد را با ارزش و خوب جلوه بده) تکلیف من چیست؟ اگر این کاری که به من گفته شده را انجام ندهم با برخورد و حتی اخراج رو به رو می‌شوم و این در صورتی است که به کار نیازمندم. (من تصمیم گرفتم که دروغ‌گویی رو ترک کنم )
پاسخ اجمالی
بر فرض سؤال، دروغ گفتن جایز نیست حتی اگر منجر به اخراج شخص شود. برای آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه 2194 (موارد جواز دروغ گفتن) مراجعه نمایید.
البته در بعضی از موارد می‌توان با توریه کردن از گفتن دروغ خودداری کرد، مثل اینکه، در مورد گفتن جمله‌ی " او نیست " نیت کنید که او در کنار دست شما نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در هر صورت دروغ جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
دروغ حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مورد گفتن این جمله که " او نیست " می‌توانید نیت کنید که او در کنار دست شما نیست و در مورد جلوه دادن جنس بد، تا ممکن است این کار را انجام ندهید و اگر بتوانید شغل دیگری انتخاب کنید بسیار بجاست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
دروغ گفتن جایز نیست حتی اگر منجر به اخراج  شخص شود بلی در بعضی از موارد می توان توریه نمود که مطلب را به صورتی بگوید که دروغ نشود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
دروغ حرام است و باید ترک شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.