آیا آیه‌ای در قرآن کریم وجود دارد که حق طلاق را به مرد اختصاص دهد؟
پرسش
آیا آیه‌ای در قرآن کریم وجود دارد که حق طلاق را به مرد اختصاص دهد؟
پاسخ اجمالی
با این‌که در قرآن به صراحت گفته نشده که حق طلاق منحصر به مرد است ولی آیاتی که درباره طلاق و انجام آن سخن گفته، فقط مردان را مورد خطاب قرار داده است. به عنوان مثال؛ در برخی از آیات چنین فرموده است:
«وقتی که زنان خود را طلاق دادید، مانع ازدواج مجدد آنان با همسر سابق خود نشوید».[1]
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید، اگر قبل از همبستری، زن خود را طلاق دادید، آن زن نیازی به نگه داشتن عده ندارد».[2]
«ای پیامبر! زمانی که زنان را طلاق دادید ...».[3]
از این آیات و آیات مشابه دیگر چنین به دست می‌آید که اجازه طلاق دادن در دست مرد است و زن نمی‌تواند مرد خود را طلاق دهد؛ همان‌گونه که حق رجوع در ایام عده طلاق رجعی، فقط برای مرد ثابت است و زن نمی‌تواند رجوع کند.

[1]. بقره، 232. و نیز ر.ک: آیات 227، 229، 231 و 236 از همین سوره.
[2]. احزاب، 49.
[3]. طلاق، 1.