تاریخچه زندگی عبدالله بن عباس بن علی(ع) که بنابر برخی از گزارش‌ها از شهدای عاشورا بود را بنویسید.
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه عبدالله بن عباس بن علی(ع) را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

برخی از منابع متأخر - بدون ذکر منبع مورد استناد - یکی از شهدای کربلا و از کسانی که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسیده‌اند را عبدالله بن عباس(ع) اعلام نموده‌اند؛[1] اما برخی منابع نسبتا کهن‌تر، عبدالله را در زمره اسرای کربلا برشمرده‌اند،[2] علاوه بر آن‌که در زیارت‌نامه شهدا نیز یادی از چنین شهیدی نشده است.

در صورت مشاهده اطلاعات بیشتری در زمینه شخصیت یاد شده، این پاسخ ویرایش خواهد شد.

[1]. امین عاملی‏، سید محسن، اعیان الشیعة،ج 1، ص 610، بیروت، دار التعارف للمطبوعات‏، چاپ اول، 1403ق.

[2]. مغربی، قاضی نعمان‏، شرح الاخبار فی فضائل الأئمة الأطهار(ع‏)، ج 3، ص 198، قم، جامعه مدرسین‏، چاپ اول، 1409ق.