خوردن گوشت طاووس چه حکمی دارد؟
پرسش
خوردن گوشت طاووس نزد مراجع معظم تقلید، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
اکثر مراجع عظام تقلید، به دلیل تصریح روایات و یا به دلیل داشتن علامت پرندگان حرام گوشت، طاووس را از حیوانات حرام گوشت دانسته و خوردن گوشت آن را، حرام می دانند.[1]
اما پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:
طاووس در زمره مسوخ شمرده شده و خوردن گوشت یا تخم آن حرام است.

لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله فاضل: بنابر احتیاط واجب حرام است، توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج ‌2، ص 594؛ آیت الله منتظری: طاووس از مسوخ بوده و گوشت آن حرام است، منتظرى نجف‌آبادى، حسین على ، رساله استفتاءات، ج ‌3، ص 437 ، قم - ایران، اول، هـ ق؛ خمینى موسوى، سید روح اللّٰه، تحریر الوسیلة، اسلامى، على، ج ‌3، ص 275، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قم ، 1425 هـ ق؛ توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج ‌2، ص 594؛ بهجت گیلانى فومنى، محمد تقى، جامع المسائل، ج ‌4، ص 544، دفتر معظم‌له، قم ، دوم، 1426 هـ ق؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 547، مدرسه امام باقر (علیه السلام)، قم ، چاپ نهم، 1428 هـ ق؛ مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج ‌1، ص 286 ، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب (علیه السلام)، قم - ایران، دوم، 1427 هـ ق؛ کابلى، محمد اسحاق فیاض، رساله توضیح المسائل، ص 619 ، انتشارات مجلسى، قم، اول، 1426 هـ ق؛ در ضمن از میان مراجع تقلید حاضر تنها آیت الله سیستانی فتوا بر حلیت گوشت طاووس داده و خوردن گوشت آن را جایز می داند، آیت الله سیستانی: امّا پرندگان دیگر غیر آنچه ذکر شد چون مرغ و کبوتر و گنجشک و حتّٰى شتر مرغ و طاووس همه حلال مى‌باشند، توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج ‌2، ص 595.