اگر دختری به اجبار و تهدید ازدواج کرده و بچه‌دار شود، عقد وی چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر دختری به اجبار و تهدید راضی به ازدواج شود و بعد از عقد بچه‌دار شود، آیا عقد صحیح و بچه‌ی او حلال زاده است؟
پاسخ اجمالی
اگر زن در ازدواج اجباری، پس از عقد (ولو برای لحظه‌ای) راضی به ازدواج شود، عقد صحیح است، اما در هر حال فرزند مزبور، نامشروع نیست. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 10338 (حکم  اجبار در عقد و فرزند متولد شده) و 37363 (رضایت پس از ازدواج و صحت عقد) زیر در همین سایت مراجعه نمایید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر زن و مرد یا یکى از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضى شوند و بگویند به آن عقد راضى هستیم عقد صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
عقد با اجبار و تهدید صحیح نیست و در فرض اجبار به ادامه، فرزند مزبور نامشروع نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بعد از آن به عقد اجازه داده باشد عقد صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر زن ظاهراً به کراهت اذن دهد و معلوم باشد قلباً راضی است یا بعد از عقد راضی شود، عقد صحیح است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.