آیا فردی به نام مجمع بن زیاد نیز از شهدای کربلا بود؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه مجمع بن زیاد که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی منابع کهن یکی از افرادی که توانست روز عاشورا در مکتب انسان‌ساز امام حسین(ع) به فیض شهادت برسد، و نام خود را در میان شهدای کربلا ثبت نماید، مجمع بن زیاد است.[1]

در این منابع، اطلاعات بیشتری از این شهید را به دست نیاوردیم و نامی از ایشان نیز در زیارت‌‌نامه‌ شهدای کربلا ثبت نشده است.

اما برخی منابع متأخر - بدون ذکر منبع - گزارش کرده‌اند که مجمع به همراه دو همسفرش عباد بن (ابی) مهاجر و عقبه بن صلت در منزل‌گاه جُهینه به امام حسین(ع) پیوست و تا کربلا همراه آن‌حضرت بود و روز عاشورا در حملات اول به شهادت رسید.[2]

[1]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 155، قم، آل البیت‏، چاپ دوم‏، 1406ق.

[2]. الحسینی الحائری الشیرازی، سید عبدالمجید‏، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین ع و اصحابه‏، ص 468 – 469، قم، زمزم هدایت‏، بی‌تا.