کد سایت fa107060 کد بایگانی 124603 نمایه اقتدا به امام جماعتی که پروتوکل‌های را رعایت نمی‌کند
طبقه بندی موضوعی شرایط امام
خلاصه پرسش
آیا اقتدا به امام جماعتی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کند، صحیح است؟
پرسش
با سلام؛ آیا اقتدا به امام جماعتی که پروتکل بهداشتی - مانند زدن ماسک – را رعایت نمی‌کند جایز است؟
پاسخ اجمالی

این امر به تنهایی موجب از بین رفتن عدالت امام جماعت نبوده و مانع اقتدا به وی در نماز جماعت نیست.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

آنچه ذکر شده موجب سقوط عدالت نمی‌شود، و با دارا بودن سایر شرایط، امام جماعت شدن ایشان اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

مجرد رعایت نکردن پروتکل مسقط عدالت امام جماعت نیست.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

عدم رعایت پروتکل بهداشتی موجب سقوط امام جماعت از عدالت نمی‌شود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

هرچند اقتدا نمودن در فرض سؤال مانعی ندارد، ولی در موقعیت مناسبی لزوم رعایت مسائل بهداشتی و آنچه مسئولان مربوطه در این زمینه تذکر داده‌اند را یادآور شوید.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (مد ظله العالی):

  1. رعایت پروتکل‌هایی که از نظر قوانین و مقررات کشور الزامی هستند، واجب است.
  2. عدم رعایت پروتکل‌های الزامی از روی علم و عمد و بدون عذر موجه شرعی در صورتی که مکرر انجام شود، اصرار بر صغیره است و باعث سقوط عدالت خواهد بود.
  3. اینکه چه مواردی در شرایط فعلی جزو پروتکل‌های الزامی است، نیازمند تحقیق و دقت است و صرف توصیه به آن، دلیل بر الزام نیست، بله اگر مثلاً بر ترک آن مجازات یا جریمه تعیین گردد، قرینه بر الزامی بودن است. پس باید از طرق معتبر الزامی بودن آن را احراز کنید.
  4. بنابراین صرف ترک یک مورد از پروتکل‌های بهداشتی دلیل بر ترک واجب شرعی و سقوط عدالت نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، علوی گرگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.