حکم استفاده از کراوات در مراسم عروسی چیست؟
پرسش
حکم استفاده از کراوات در مراسم عروسی چیست؟
پاسخ اجمالی

از آن جایی که بستن کراوات و پاپیون شعار کفار، تقلید و ترویج از فرهنگ مهاجم بیگانه است استفاده از آن جایز نیست و اشکال دارد[1] و در این مسئله فرقی نیست که برای مراسم عروسی باشد یا غیر آن.[2]

[1]  محمودی، سید محسن، مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید.

(حضرت آیت الله العطمی صافی گلپایگانی: کراوات و پاپیون شعار کفار است و مسلمین نباید از آن استفاده کنند.

حضرت آیت الله العطمی مکارم شیرازی: با توجه به این که کراوات و پاپیون در محیط ما ترویج فرهنگ بیگانه محسوب می شود، استفاده از آن اشکال دارد.

حضرت آیت الله العطمی تبریزی: برای مؤمن سزاوار نیست لباسی بپوشد که او را از زیّ مؤمنین خارج کند.

حضرت آیت الله العطمی خامنه ای: کراوات و پاپیون چون تقلید و ترویج از فرهنگ مهاجم غیر مسلمین است جایز نیست.

حضرت آیت الله العطمی بهجت: خلاف احتیاط است).

[2]  توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 932، سؤال 58 (سؤال: آیا استفاده از کراوات و پاپیون اشکال شرعى دارد و اگر شخص داماد براى شب عروسى از آن استفاده نماید حکم مسأله چیست؟

جواب: از آنچه شعار بیگانگان از اسلام است اجتناب کنید).