آیا دادن پول توجیبی به فرزند واجب است؟
پرسش
اگر والدین به فرزند خود پول توجیبی ندهند و فرزند هم نیاز واجب به پول داشته باشد، تکلیف چیست؟ ضمن اینکه پدر هم راضی نیست، فرزند از پس¬اندازش استفاده کند.
پاسخ اجمالی
تأمین نفقه و نیازهای اساسی فرزند(مانند خوراک، پوشاک، مسکن، تحصیلات اولیه) بر پدر واجب است و بیش از آن در این زمینه، تکلیفی ندارد. ولی فرزندان می‌توانند با ادب و احترام، مشکلات خود را به پدر و مادر بگویند، تا والدین در صورت توانایی و صلاحدید، در رفع آن کمک نمایند.
در هر حال، استفاده از اموال والدین بدون رضایت آنها جایز نیست. ولی چنانچه بچه‌ای بالغ بوده و خودش دارای اموالی باشد، تصرف در آن مانعی ندارد؛ اما بهتر است به نحوی عمل کند که موجب ناراحتی پدر و مادر نشود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
1. تکلیفی ندارد.
2. در هر حال بدون رضایت جایز نیست از پس‌انداز پدر استفاده نماید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نفقه‌ی فرزند بر پدر واجب است  و بیش از آن در این زمینه، تکلیفی ندارند.
در هر حال لازم است با ادب و احترام مشکلات خود را به ایشان بگویید ان شاء الله در رفع آن کمک خواهند نمود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
نمی‌تواند از جیب پدرش بردارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1. به طور کلی چنانچه فرزند نیازمند باشد پدرش باید خرجی او را بدهد.
2. چنانچه بالغ باشد و پول هم ملک خود اوست تصرف مانعی ندارد ولی باید به نحوی عمل کند که موجب ناراحتی پدر و مادر نشود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.