آیا دیدن فیلم های شهوت انگیز برای یادگیری اعمال زفاف جایز است؟
پرسش
آیا کسی که برای یادگیری اعمال شب زفاف فیلم مستهجن نگاه کند گناه کرده و آیا این اعمال در فیلم با اعمال سفارش شده در اسلام مغایرت دارد؟
پاسخ اجمالی

شب زفاف اولین شب همبستری دو زوجی است که با یکدیگر پیمان زناشویی بسته و زندگی مشترک خود را شروع می کنند. این شب بسیار مهم و مبارک بوده و تأثیر زیادی در زندگی و آینده زوجین دارد به همین دلیل لازم است که آداب آن طبق سنت اسلامی و آنچه در روایات و کتب اسلامی ذکر شده است انجام شود و از هر گونه گناه و نافرمانی خالق مهربان برای انجام اعمال این شب خود داری شود ازجمله دیدن فیلم های مستهجن به بهانه آموزش اعمال این شب که در بسیاری از موارد از دام هایی است که شیاطین برای انحراف اشخاص و خانواده ها گسترده اند.

مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که: دیدن فیلمهایى که راه صحیح نزدیکى با زن باردار را آموزش مى‏دهند، براى مردان متأهل، با توجه به اینکه باعث به حرام افتادن آنان نمى‏شود، چه حکمى دارد؟ فرموده اند:"دیدن این فیلم‏ها که همیشه با نگاه شهوت برانگیز همراه است، جایز نیست."[1]

همچنین در پاسخ به این سؤال که: "آیا دیدن فیلمهاى شهوت‏انگیز براى فرد متأهل جایز است؟فرموده اند: "اگر دیدن آنها به قصد تحریک شهوت باشد و یا موجب تحریک آن شود، جایز نیست. [2]

بنا بر این دیدن چنین فیلم هایی حتی اگر جهت یادگیری اعمال شب زفاف بوده و شخص با دیدن آن به گناه هم نمی افتد باز هم جایز نیست به خاطر آنکه دیدن این فیلم‏ها همیشه با نگاه شهوت برانگیز همراه بوده و لذا جایز نمی باشد.

مگر برای معلولان فکری و کسانی که از نظر عقلی و جسمی عقب افتاده اند و فقط از این راه می توانند با مسائل آشنا شوند.

بنابر این برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: آداب شب زفاف، سؤال شماره 3550 (سایت: 3802) .

2. نمایه: راه درمان نگاه به فیلم های مستهجن، سؤال شماره 2602 (سایت: 2736) .

[1]   توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 974.س1200.

[2]   توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 974.  س 1199.