آیا زن و شوهر می توانند از طریق تلفن و SMS یکدیگر را ارضا کنند؟
پرسش
من با هسرم از طریق تلفن و sms همدیگر را ارضا می کنیم به دلیل دور بودن از هم و نیازی که وجود دارد و هر عملی او بگوید خودم انجام میدهم. آیا این کار برای ما دو نفر استمنا به حساب می آید و گناه مرتکب می شویم؟
پاسخ اجمالی

اسلام دین جامع و کاملى است که به همه ابعاد وجودى انسان نظر دارد و کلیه نیازهاى مادى و معنوى آن را مورد توجه قرار داده است و انسان در صورتى مى تواند مسیر کمال را طى کند که بر اساس آموزه هاى دینى کلیه نیازهاى خود را در حد اعتدال تأمین و ارضا کند.

یکى از نیازهاى مهم انسان ارضای غرایز جنسى و عاطفى است -که خداوند متعال در ازدواج موقت و دائم با شرایط خاصی که وارد شده برای انسان قرار داده است- که می بایست به شکل صحیح ارضا شوند.

زن و شوهر می توانند همه لذت های مشروع را از یکدیگر ببرند. چه این لذت ها حضوری یا از طریق ارتباط تلفنی و یا زدن پیامک های عاشقانه باشد، اما انجام اعمالی که منجر به خروج منی گردد که توسط خود شخص صورت می گیرد خارج از حدود لذت هایی است که زن و شوهر می توانند از یکدیگر ببرند. این عمل مصداق استمنا بوده و حرام است؛ چرا که «استمنا» یعنی این که انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید، و این کار، از نظر اسلام حرام است و عامل این کار، مرتکب گناه شده است. و نبود همسر مجوزی برای انجام آن نمی باشد.[1]

لازم به ذکر است استمنا، دارای انواعی است؛ مثل بازی کردن با دست، گوش کردن به سخن و صدای زن و (یا مرد) نامحرم، رد و بدل کردن حرف های عاشقانه، در خیال آوردن و فکر کردن به مسائل شهوت انگیز. اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی از انسان بشود، استمنا و حرام است.[2]،[3]،[4]

به هر حال، از آن جا که خواهان حکم فقهی مسئله هستید، پاسخ های (استفتائات) زیر برای شما ارسال می گردد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر بدون دخالت دست و یا شىء دیگر باشد، مانعى ندارد و در غیر این صورت استمنا محسوب شده و جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

بله در صورتی که منتهی به انزال منی شود، این استمنا است و جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آری، استمنا حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

استمنا هر نوع عملی است که شخص با خود انجام دهد و منتهی به خارج شدن منی گردد و مصداق استمتاع از همسر مشروع نباشد.

بنابراین، اگر اعمال مزبور عرفاً و در نزد عقلا مصداق استمتاع از همسر به حساب آید، حرمت ندارد و در غیر این صورت، اگر منتهی به خروج منی شود، حرام است.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: شرایط زمان و مکان آمیزش، سؤال شماره 5556 (سایت: 5813) .

2. نمایه:  حدود لذت های جنسی زن و شوهر از یکدیگر، سؤال شماره 2105 (سایت: 2177) .

3. نمایه: استمناء از راه تفکر در امور شهوانی، سؤال شماره 2211 (سایت: 2359) .

[1]   ر. ک: نرم افزار پرسمان، خودارضایی متأهل.

[2]  مجمع الرسائل محشی(همراه حاشیه)، صاحب جواهر الکلام، ج 1، ص 447، مسئله 1411؛ مناسک محشی، شیخ مرتضی انصاری، ص34؛ مناسک محشی، امام خمینی، ص 163، ص 334.

.[3]   اقتباس از سؤال 468 (سایت: 507) (حکم استمناء و انواع آن).

[4] برگرفته از سؤال 1318 (سایت: 1314).