برای جلوگیری از گناه قصد ازدواج دارم. ولی با توجه به موردای زیادی که دیدم به هیچ دختری اطمینان ندارم، آیا می شود مرا راهنمایی کنید؟
پرسش
من با توجه به اصرار خوانواده و قصد خودم برای جلوگیری از گناه قصد ازدواج دارم. ولی با توجه به موردای زیادی که دیدم به هیچ دختری اطمینان ندارم . موردهایی که طرف نمازش ترک نمی شد. چون خودم معتقد و غیرتی هستم مطمئن هستم اگر بعد از ازدواج کوچک ترین مورد از رابطه قبل همسرم را بفهمم نمی توانم ببخشم. لطفا منو راهنمایی کنید. واقعا به مشکل برخوردم.
پاسخ اجمالی

همان گونه که می دانید دقت در انتخاب همسر مناسب، کفو و متدین برای زندگی مشترک آینده کار بسیار پسندیده ای است، و طبیعی است که انسان برای شریک زندگی خود که قرار است سال ها با او زندگی کند، کسی را برگزیند که از هر جهت، چه از نظر اخلاقی، فکری و فرهنگی او را پسندیده و مورد تایید باشد و اساسا یکی از دلایل جلوگیری اسلام از روابط نامشروع، افزایش اعتماد در جامعه و ایجاد اعتماد برای کسانی است که قصد ازدواج باهمدیگر را دارند، اما این بدان معنا نیست که هیچ دختر خوب با ویژگی ها و شرایط مناسب و مورد تایید شرع در جامعه وجود نداشته باشد، این چنین نظری ضمن این که مورد تایید شرع و عرف نیست، خود نوعی توهین به قشر عظیمی از جامعه که زنان مسلمان باشند خواهد بود که نه شرع این اجازه را به انسان می دهد و نه قانون. علاوه این که چنین تفکری باعث اشاعه فساد خواهد شد و ترویج آن باعث بی اعتمادی نسبت به دختران خواهد شد و چنین چیزی با فلسفه ازدواج و آسان گیری در امر ازدواج منافات دارد. شایسته است شما به جای این همه وسواس مقداری در خود و احوال و ویژگی های خود تامل کنید و ببینید که آیا شما خود از هر جهت مورد تایید هستید؟ آنچه را که آموزه های دینی به ما می گوید و ما موظف به رعایت آن هستیم، همانی است که گفته شد؛ یعنی تحقیق در مورد همسر آینده و رسیدن به یک اطمینان نسبی و توکل بر خداوند. در این گونه مسائل ما موظف به ظواهر هستیم؛ یعنی اگر با تحقیق در مورد دختری مردم محله و فامیل و... او را تایید کردند، بدیهی است که باید به این تحقیق اعتماد کرد. و گرنه اگر غیر از این باشد که هیچ ازدواجی صورت نمی گیرد؛ چراکه هیچ مردی نیست که نسبت به مسائل این چنینی تعصب نداشته باشد.

بنابراین به شما توصیه می شود از وسواس دست بردارید و بر خدا توکل کنید و در این مسئله آن گونه که دیگر جوانان مسلمان عمل می کنند عمل نمایید تا خدای ناکرده در اثر این وسواس و تعلل دچار گناه نشوید.

نمایه های مرتبط:

شرایط ازدواج و مشورت، 1733 (سایت: 1727) .

شرایط ازدواج موفق، 2776 (سایت: 3027) .

فلسفه ازدواج، 1300 (سایت: 1283) .