کد سایت fa31180 کد بایگانی 37821 نمایه خواندن نماز در اول وقت با تیمم بدل از غسل و وضو
طبقه بندی موضوعی گوناگون
خلاصه پرسش
اگر غسلی بر ما واجب شود، اما شرایط برای انجام آن نباشد آیا برای خواندن نماز اول وقت می‌توان تیمّم کرد؟
پرسش
اگر غسلی بر ما واجب شود، اما شرایط برای انجام آن نباشد آیا برای خواندن نماز اول وقت می‌توان تیمّم کرد؟
پاسخ اجمالی
کسى‌که عذری دارد[1] و وظیفه‌اش آن است که به جای وضو یا غسل تیمّم کند، اگر بداند[2] تا آخر وقت عذر او باقى مى‌ماند، مى‌تواند در وسعت وقت با تیمّم نماز بخواند [و لازم نیست تا آخر وقت صبر کند تا ببیند عذرش برطرف می‌شود یا خیر]، ولى اگر بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف مى‌شود، باید صبر کند و با وضو یا غسل نماز بخواند، یا در تنگى وقت با تیمّم نماز را به جا آورد.[3]

[1]. جهت آگاهی از عذرهای مذکور می‌توانید به نمایه 9118 (نماز با تیمم بدل از غسل جنابت) در همین سایت مراجعه نمایید.
[2]. آیات عظام فاضل و مکارم: (یا احتمال بدهد).
[3]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، دفتر انتشارات اسلامی، ج‌1، ص 391، م 715 قم، چاپ هشتم، 1424ق.