زنی که رحِم ندارد، اگر خونی با صفات حیض ببیند، چه حکمی دارد؟
پرسش
زنی که رحِم او با عمل جراحی خارج شده، و رحم ندارد، اگر خونی ببیند که صفات و شرایط حیض را دارد، آیا حیض محسوب می‌شود؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، اگر آن خون، ناشی از جراحت نباشد، حکم حیض را دارد؛ البته برخی مراجع[1] آن را حیض ندانسته و برخی[2] نیز معتقدند: در این صورت، زن باید احتیاط نموده و محرمات حائض را ترک و واجبات مستحاضه را انجام دهد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر رحم زنى را در اثر بیمارى و عمل جراحى برداشتند و خون ببیند اگر خون جراحت باشد مثل سایر خون‌هایى است که از جراحت مى‌باشد و در غیر این صورت ممکن است خون حیض و یا استحاضه باشد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
خون حیض نیست.
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی (مد ظله العالی):
بنابر احتیاط واجب بین تروک حائض و افعال مستحاضه جمع نماید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال حیض محسوب می‌شود.

[1]. آیت الله شبیری زنجانی.
[2]. آیت الله وحید خراسانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، وحید خراسانی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.