وقتی کسی گناهی انجام داد که مجازاتش اعدام است، آیا جایز است خودش خودکشی نماید؟
پرسش
آیا انسان می‌تواند به خاطر ارتکاب گناهی که مجازات اعدام و قتل برای آن در نظر گرفته شده، به دست خود، خودش را مجازات کرده و به قتل برساند؟
پاسخ اجمالی

خودکشی جایز نیست. وظیفه او تنها توبه از گناهانی است که مرتکب شده و جبران خساراتی که وارد کرده است.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

خیر، جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

خودکشی بوده و جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

فرد خاطی نمی‌تواند خود را مجازات کرده و به قتل برساند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

خیر، لازم است توبه نماید.

 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

جایز نیست.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.