راه درمان وسواس چیست؟
پرسش
با عرض سلام من به طور ارثی به بیماری وسواس دچار هستم. روانپزشک یا روان شناسان نتوانستند مرا خوب کنند اما علاقه زیادی داشتم و دارم که خدا و پیامبر را باور کنم و در زندگی خود هیچ گناهی نکنم چند سالی است تلاش می کنم تا خدا را بشناسم واین بیماری را (که فقط کسی می تواند درک کند که دچار آن است) از خود دور کنم ولی نتوانستم. لذا از روی بیماری دچار شک هایی شده ام و فهمیدم امام زمانی یا به قول شما خورشید پشت ابری که در چنین مواقعی باید کمک کند، وجود خارجی ندارد.می خواهم به سوی رفیقان ناباب بروم که چند سالی است نرفته ام می خواهم مثل دوستانم راحت به ناموس مردم نگاه کنم چون دیگر توجیه شدم که هیج جا هیچ خبر و حقیقتی نیست که اگر بود بدست آمده بود؟
پاسخ اجمالی

چنانکه در سؤالتان طرح کرده اید دچار بیماری وسواس هستید، مطمئناً عمده ی مشکلات روحی و روانی شما (مطروحه در سؤال)، از این بیماری ناشی می شود. در گام اول برای رهایی از این مشکلات، ابتداءً به درمان بیماری تان بپردازید، باید بدانید وسواس از دسیسه ها و دام های شیطان است؛ و نباید به آن اعتنایی نمایید و توصیه می کنیم برای رهایی از آن و برطرف شدن این گونه حالت ها، در مسیر تربیت نفس خود، از طریق خودسازی و تهذیب نفس اقدام کنید. و با اهتمام به انجام واجبات ، تلاوت قرآن و نماز اول وقت و پرهیز از محرمات ، دوری از دوستان ناباب و با فاصله گرفتن از مکان های معصیت...، زمینه های گناه، و وسوسه هاس شیطان خناس را در نفس خود برطرف نمایید.[1] و بدانید که شما می توانید از بیماری نجات پیدا کنید و شفای شما هم از این بیماری در دستان خود شماست نه شخص دیگر. شما نباید ناامید شوید و باید با اراده ی پولادین به مبارزه با شیطان برخیزید. و راه مبارزه هم بی اعتنایی به خواسته و درخواست های از روی وسواس است.

بعلاوه ضروری است بدانید؛ بیماری ، فقر و بسیاری از مشکلات و بلایای دنیایی به نوعی امتحان الهی است، در حقیقت دنیا سرای آزمایش است، باید مراقب باشید که در سختی ها و مشکلات، شیطان می تواند با ایجاد ناامیدی و تقویت بی صبری، در ایمان شما خدشه وارد سازد.

لازم است متذکر شویم که اگر کسی به مریضی خاصی مبتلا باشد و با دعا خوب نشود و یا مشکلات وی با دعا مرتفع نگردد دلیلی بر عدم وجود خدا و یا انکار پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و وجود آخرین ذخیره ی الهی حضرت مهدی (عج) در غیبت نمی شود.

انسان های بسیاری هستند که بیماری های شدید و مشکلات طاقت فرسا را امتحان الهی دانسته و آنها را زمینه و فرصتی برای تقرب و ارتقاء درجه می شمارند. اگر چه بسیاری نیز بوده اند که از طریق دعا و توسل بیماری های خاص و لا علاج شان شفا یافته است، باید بدانید که استجابت دعا شرایطی دارد که می توانید به نمایه ی: شرایط استجابت حتمی دعا، سؤال 983  (سایت) ، رجوع کنید.

ضمناً برای آگاهی بیشتر نسبت به سؤالاتی که در ذهن دارید توصیه می کنیم به نمایه های زیر مراجعه کنید:

1. فطرت و شناخت خدا سؤال 1105  (سایت) .

2. عوامل انحراف از صراط مستقیم سؤال 1194  (سایت).

3. مراحل آغازین خودسازی و تزکیه نفس سؤال 400  (سایت).

4. گناه و آثار آن سؤال 1073  (سایت).

5. فواید وجودی امام زمان (عج) در عصر غیبت سؤال 705  (سایت).

[1]   اقتباس از سؤال 945 (سایت) .