گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • چه کسانی با امام زمان(عج) ارتباط دارند؟
    63970 ملاقات با مهدی 1389/03/29
    مبانی نظری ارتباط با امام زمان(عج) و بررسی انواع مختلف آن در جای خود باید بحث شود با این حال شرح ملاقات برخی از بزرگان از جمله مقدس اردبیلی ، سید بحر العلوم ، سید بن طاووس وبسیاری دیگر، در ضمن برخی کتب از علمای معتبر شیعه ذکر ...
  • اسرار و فلسفه نماز در مذهب شیعه چیست؟
    43019 Philosophy of Religion and Law 1391/10/24
    بی گمان، تمامی احکام الاهی دارای فلسفه و دلیل است، ولی لازم نیست در تمام احکام و فرمان های الاهی، در پی یافتن دلیل آن باشیم. مسلمان باید در برابر پیام وحی، تسلیم باشد و این روحیه تسلیم و پذیرش، کمال آدمی است و اساساً برخی از ...
  • آیا فعالیت در بازار فارکس، و استفاده از مبلغ سرمایه‌گذاری شده، اشکال شرعی دارد؟
    8660 تجارت الکترونیک 1399/12/12
    بر اساس گفته‌ی کارشناسان، کارگزاران بازار فارکس دو دسته‌اند:دسته اول: -که اکثر مدعیان کارگزاری از این دسته‌اند- صرفا یک صفحه‌ی مجازی در فضای اینترنت تشکیل داده‌ و حضور واقعی در بازار ارز ندارند؛ این گروه پول مشتریان را دریافت و برای اهداف و برنامه‌‌های خود استفاده می‌کنند و فقط یک ...
  • آیا منطق و فلسفه اسلامی داری مشی و روشی مانند منطق ارسطویی است؟
    7724 منطق ارسطو و دیالکتیک 1394/10/10
    1. منطق اسلامی هماهنگ با ارسطوئی است. البته دانشمندان اسلامی در منطق ارسطوئی مقداری دخل و تصرف(حذف و اضافه) انجام داده‌اند، ولی روش بحث همان منطق ارسطوئی است. و منطق ارسطوئی با منطق دیالکتیک کاملاً متفاوت، بلکه در مقابل هم قرار دارند.[1] در مورد ...
  • فقاهت و مرجعیت شیعه از چه زمانی شروع شده است؟
    32195 اجتهاد و تقلید 1392/04/17
    مسئله تقلید و رجوع عالم به جاهل امری عقلی بوده و منحصر به زمان، مکان و دانش خاصی نیست، بلکه تمام عاقلان اگر در کاری متخصّص نباشند به متخصّص آن رجوع می‌کنند. همچنین قرآن و سایر منابع اسلامی، همچنین سیره پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) دلالت بر ترغیب رجوع ...
  • آیا میانگین عمر بشر بعد از ظهور امام زمان(ع) تغییر خواهد یافت؟
    5613 حدیث 1400/09/20
    نخست باید گفت؛ مرگ به معنای جدایی روح از جسد، و نیز زوال و برچیده شدن تعلق نفس به بدن است.[1] هر انسانى مانند هر موجود مادی در دنیا، مرگ را خواهد چشید. و به حکم آیه‌ی «کلُّ نَفسٍ ذائِقَةُ ...
  • معنای قاعده لاسهو فی السهو و موارد تطبیق آن چیست؟
    8750 Laws and Jurisprudence 1391/03/10
    در میان فقها قاعده ای مشهور است بدین معنا که در سهو، حکم سهوی نیست. منشأ این قاعده برخی از روایاتی است که از ائمه(ع) وارد شده است. به عنوان مثال از امام صادق(ع) نقل شده است که در سهو، سهو وجود ندارد.[1] ...
  • «مستقر» و «مستودع» در آیه ششم سوره هود به چه معنا است؟
    15296 تفسیر 1394/11/07
    قرآن کریم در سوره هود، بعد از آن‌که در آیه پنجم آن از علم گسترده خداوند و احاطه او به اسرار نهان و آشکار انسان‌ها سخن به میان آورد، در آیه ششم برای تأکید بر آنچه گفته شد، به یکى از مصادیق روشن این علم گسترده پرداخته و ...
  • چه اسمی برای فرزند انتخاب شود بهتر است؟
    60436 درایه الحدیث 1389/05/03
    اسم و نام بیانگر مسمی و صاحب آن است و هر گاه اسم تلفظ می شود صاحب آن اسم به ذهن انسان می آید، بنابراین لازم است برای افراد و مواردی که اسم انتخاب می کنیم، اسم خوب انتخاب کنیم. در روایات آمده است درست ترین نام آن ...
  • اعتقاد به جبر چه آثاری در جامعه دارد؟
    9904 انسان و اختیار 1392/07/30
    معتقد شدن به جبر، آثار بدی در جامعه می‌گذارد و ابعاد مختلف زندگی انسان را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. این عقیده، مانند میکروب بیماری فلج، روح و اراده انسان را فلج می‌سازد؛ چرا که این مسلک، انسان را کاملاً فاقد اختیار و آزادی می‌داند.